Sibenik

Tussen Zadar en Split ligt Sibenik. Deze stad is bekend om zijn vestingen waarvan de Nicolaasvesting even buiten de haven de bekendste en de mooiste is wegens de witte hoge muren en zijn ligging midden in het water.

Sibenik heeft ook vele overheersers gekend zoals de Venetianen, Hongaren en Oostenrijkers die allemaal hun sporen hebben nagelaten vooral in de architectuur. Het mooiste bouwwerk is de Jacobuskathedraal uit de 15de eeuw die nu volledig is opgeknapt na de zware beschadigingen door het Servische leger in 1991. Daarnaast is het “Oude Loggia”, waar vroeger het stadsbestuur zetelde en “Foscolo-paleis” zeker de moeite waard te bezoeken.

Sibenik is heeft een belangrijk nationaal- en natuurpark Krka genaamd. Deze lijkt op Plitvice alleen de meertjes zijn veel kleiner. Een paradijs voor groenliefhebbers en avonturiers op het water. De Plitvice meren zijn ook niet ver van Sibenik vandaan en de nieuwe snelweg verbindt deze stad met alle andere belangrijke steden zoals Zadar, Zagreb en Split.