Watersport

Het spreekt voor zich dat u in een land als Kroatië alle watersporten moet kunnen beoefenen. Dat is natuurlijk ook het geval. Kroatië heeft veel geïnvesteerd in faciliteiten omtrent de activiteiten in en op het water zowel voor de eigen bevolking als speciaal voor de toeristen. In Kroatië is bijvoorbeeld waterpolo zeer populair, het nationale waterpoloteam heeft altijd al vele grote internationale prijzen weten te bemachtigen.

In elke badplaats zijn speciale organisaties en ondernemers actief waar u terecht kan voor informatie, cursussen en eventueel materiaalhuur. Regio’s Sibenik en Zadar zijn bijvoorbeeld zeer geliefd onder de zeilers wegens de ontelbare eilanden zoals bijvoorbeeld Kornati en mooie baaitjes waar men even kan aanmeren. In regio Kvarner vinden surfers het vooral prettig om hun tijd door te brengen wegens de sterke wind en weinig drukte op het water. Istrië en Dalmatië zijn geschikt voor alles wat men maar kan bedenken! Heel bekend is windsurfen langs het eiland Brac bij Bol, waar men van april tot november de hele dag noordwestenwind heeft om erop te varen.

Steeds populairder wordt het duiken langs de hele kust. Een kleurrijke onderwaterwereld en jacht op inktvissen zijn de grote trekpleisters. U dient echter in bezit te zijn van een duikvergunning. Deze kan ook ter plaatse behaald worden indien u aantoont te kunnen duiken.

Vooral interessant voor kinderen is snorkelen en waterfietsen wegens het heldere water waarin ze uren lang naar visjes, schelpjes en mooie steentjes kunnen zoeken.

Ander populaire activiteiten voor de waaghalzen onder ons zijn bananaride en andere populaire snelle ritjes op het water achter een speedboot, paragliding, waterskiën, jetski (scooter genaamd in Kroatië) en nog veel meer.

Kroatië wordt elk jaar ietsjes duurder, maar de prijzen van alle activiteiten liggen nog steeds lager dan in Nederland. In combinatie met de heerlijke zon en kristalhelder water is Kroatië dus het paradijsje van Europa voor de watersport.